Systrarna Jönsson

Alla inlägg under februari 2009

Av Matilda och Linnea - 13 februari 2009 08:09

Igår var jag och Matilda då på standup med din bebis. Föreställningen var ca 45 min och det var massa med mammor och bebisar där. har nog inte sett så många samtidigt på ett och samma ställe.

Det var både sång och lite standup. Matilda sjöng med mest i sången som handlade om att pappor ska vara pappalediga :)

Jag tyckte nog att föreställningen kunde vara lite längre, men det kanske alla bebisar inte hade klarat av.


Efter föreställningen så  hängde jag och Matilda med Paulina och Amanda på söder. Efter det så åkte jag och matilda och mötte upp Henrik i ABF huset där han var på kurs. Matilda fick träffa pappas arbetskamrater Maria och Kenta. Och jag och matilda fick sällskap hem.


Denna morgon måste Matilda vara väldigt trött för hon sover fortfarande, och verkar inte ha några planer på att vakna... Men det e skönt, kan mamma och pappa äta frukost i lugn och ro.


Idag är det lunch med Andrea inne i stan och sen en lugn kväll hemma. Henrik jobbar kväll, men ledig hela helgen.


Av Matilda och Linnea - 12 februari 2009 07:52

Igår var det onsdag och mammapromenad. Det var riktigt trevligt denna gång. Vi promenerade i ulriksdals slottspark och tog en fika på mitt stamställe snart, trädgårdscafet :) Matilda var inte på sitt bästa humör igår, men när vi började promenera igen så somnade hon lugnt i vagnen igen. Gumman var nog lite trött.

Men det blev en lång tur, jag var hemma vid 16. Då väntade jag och Matilda in pappa henrik. Han kom hem och jag stack iväg på min efterlängtade massage. Det var verkligen så skönt.


Men nu vet jag inte om det hjälpte. För att det känns som massören har löst upp massa med knutar till hälften. Hon hann nog inte mer med på 20 min.


Sen på kvällen åkte vi hem till Johanna och fredrik och såg deras kattungar, Torsten och Arne. De var så söta. Och Johanna var så snäll, bjöd oss på middag. Men det blev en timmens visit, för sen började matilda bli för trött, så det var bara att åka hem och lägga henne.


Idag ska jag på stand up för bebisar. Ska bli så skoj. Ska gå med Paulina och Amanda och Anna och Filip.

Av Matilda och Linnea - 10 februari 2009 20:34

Ja när man skaffar barn kommer man in i helt ny värld av administrativa saker som ska ordnas.


Man ska spara pengar till barnet, det gör vi. Och känns bra att man ordnat det med banken.


Man ska ordna med försäkring till barnet, det har vi gjort. Vi tog samma försäkringsbolag som vi har alla andra försäkringar i; Trygghansa. Vi kände att det blir nog bra med dom.


Och man måste redan nu börjar tänka på dagis, även fast det är lång tid kvar till dess. Men lika bra att ställa henne i kö.

Så nu har  jag valt ut 5 st dagis i området som jag skickat in en ansökan på.

Det bästa med att ställa sig i kö till dagis ( eller förskola som det numera så fint heter) är att det går att göra online.

Så smidigt. Inga onödiga papper att fylla i, bara att klicka och välja.


Av Matilda och Linnea - 10 februari 2009 17:32

Idag har jag varit i Solna C och fikat med Sofia och Malua.

Jag var inte världens smidigaste. När jag beställt min lunch så satt Sofia och hade Maloua i knät och min hand flyger lite vilt och plötsligt så åker min cola över hela lilla Maloua och Sofia. Men som tur var hade sofia rena kläder till lilltjejen med sig.

 Vi tog en lång fika och efter tag kom Sofias kompis Sofia med dotter Julia. Så där satt vi och verkligen bara njöt av att vara mammor. Våra tre flickor var alla på ganska bra humör och de skrattade så där som man som mamma bara smälter och tycker är inte mitt barn sötast i världen.

Matilda är ju i alla fall världens sötaste matilda :)


Sen kom vi hem och då passade matilda på att bajsa igen. Hon har inte bajsat sen i lördags så hade byggt upp lite bajs om man säger så. Sanering i badrummet blev det med en skrikande Matilda.

Men nu är hon ren och sitter nöjd och glad i soffan och jag ska nu ta ut min nybakade hemmapizza till middag och till efterätt har jag unnat mig en semla.



Av Matilda och Linnea - 9 februari 2009 18:00

Idag har jag varit inne i stan och ätit lunch med Frida. Trevligt. Lite synd om Frida, hon har blivit singel och känner sig lite ensam. Så jag och Matilda gjorde vårt bästa för att rycka upp henne.


Sen efter lunchen åkte jag iväg för att få en skönhetsbehandling på sturebadet haga. Henrik tog matilda och jag hade bokat en massagebehandling. När jag kommer ner till Sturebadet visar det att jag bokat behandligen i morgon och det finns inga behandlingar att få för att de har inspirationsdag. Men det var inga problem att boka om tills på onsdag. Men som plåster på såret fick jag gå in gratis, bada och basta. Fick till och med en gratis smootie. Det var så skönt. Men längtar tills på onsdag tills jag får min massage för  min nacke behöver det, känns nästan som lite nackspärr i den just nu.


Matilda e extra gnällig i dag, vet inte riktigt vad som e fel. Hon e nog bara trött.


Henrik har åkt i väg och ska se Buddy Holly på Göta lejon med Viktor. Det var ett tag sen han hade en grabbkväll så det förtjänar han.

 Speciellt efter sina 36 h på jobbet i helgen.


Nej nu ska jag ta hand om en gnällig liten tjej.



Av Matilda och Linnea - 7 februari 2009 21:39

Idag på morgonen så bajsade Matilda stort. Det ska sägas att Matilda inte har bajsat på 5 dagar, så det var verkligen mycket bajs. Vi fick sanera henne inne i badrummet, duscha henne och torka rent.

Så nästa gånga Matilda så behöver du inte vänta så länge tills du bajsar igen gumman.


Idag har vi varit med Faster Karro och Johan. Vi åt lunch här i solna sen tog vi en promenad innan vi åkte över till Täby för att hälsa på kusinen. jag och Matilda blev kvar där. Vi hade de mysigt och åt pizza och såg lite på melodifestivalen. Nu har Joel kört hem oss och Matilda sover och jag sitter framför tv:n.


Sov gott!


Av Matilda och Linnea - 6 februari 2009 17:59

Det blev en promenad i snöslasken till Ulriksdals trädgårdar. Där åt vi lunch och bara satt och hade det gott.


Filip och Matilda skötte sig alldeles utmärkt. Sen knallade vi hem och nu sitter jag och matilda i soffan och glor på tv.

Henrik jobbar kväll sen jobbar han resten av helgen. Väldigt tråkigt.

Så vi får väl se vad jag och gumman hittar på.

Farbror Johan och Faster Karro är ju i stan så man kansker hittar på nåt med dem. Sen ska vi försig på 30 års fika på söndag hos Martin.


Men ikväll blir det Lets Dance och godis i soffan :)





Av Matilda och Linnea - 6 februari 2009 07:59

Igår fick matilda en body av en kompis som jag var och fikade med. Det är sån där fin, dyr och fransk body. Storleken är från 6 månader. På Matildas kropp sitter den perfekt. Matildas franska kollegor; undra vad dem äter?

Inte samma som matilda i alla fall :)


Jag läser ganska många bloggar men igår började jag läsa denna:


http://www.mittlivsabina74.blogspot.com/


Den handlar om Sabina som är 34 år och dödligt sjuk i hudcancer, hon har två små flickor. Och enligt läkarna har hon 2-6 månader kvar att leva.

Så vi kan alla vara väldigt tacksamma att vi är friska och mår bra.


Idag blir det kusinpromenad i Ulriksdals slottspark och lite lunch där.


Presentation


MATILDA OCH LINNEA JÖNSSON

Fråga mig

21 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4 5 6 7
8
9 10
11
12 13 14 15
16 17 18 19
20
21 22
23 24 25
26
27
28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards