Systrarna Jönsson

Alla inlägg under februari 2009

Av Matilda och Linnea - 19 februari 2009 07:28

God morgon

 Matilda och jag sitter i soffan och har det bra.  Hon har sovit ganska bra i natt, vaknat två ggr. Men nu sitter jag här med världens sötaste bebis, hon skrattar och blåser med bubblor med pruttljud på köpet.

 Man bara smälter när man ser henne. Hon e verkligen mitt och Henriks bästa verk :)

Så underbar.


Titta på på hur hon skrattar på denna bild. E hon inte bara så där söt så man smälter?


Ha en bra dag.

Av Matilda och Linnea - 18 februari 2009 20:59

Vi åt lunch med Therese idag vid stadshagen. Det var trevligt. Therese ska ha en egen bebis den 25 juli. Ska bli så skoj när hennes och magnus bebis kommer. Matilda får en kompis även fast det kommer ett tag innan de kan leka med varandra.


Efter lunchen åkte vi över till min mormor i Rinkeby. Vi åt semlor och sen stannade vi även för pizza och smulpaj.


Matilda verkade trivas i mormors knä och hon fick ett fint sett med byxa och jacka. Och Matildas mamma fyndade en ny overall till sin dotter för 50 kr på en second hand affär som säljer barnkläder i Solna. Hon har mämligen vuxit ur sin gamla och behövde en ny. Så nu fick hon en rosa som hon kan växa lite i :)


Idag kommer även en bild på en inte så nöjd matilda. Men man kan ju inte vara glad jämt. Eller hur?


I morgon, föräldrargrupp träff och middag här hemma. Morbror Richard kommer och mormor. och det bästa av allt, Pappa  Henrik är ledig 2 dar i rad.





Av Matilda och Linnea - 18 februari 2009 08:53

Vilken morgon.

I natt vaknade matilda två ggr och andra ggn bestämde hon sig för att nu tänker jag vara vaken. Kl var då 04.15 Jippi.

Jag prövade att lägga henne men hon gjorde bara pruttljud med munnen och dreglade som hon numera älskar att göra. Jag tog upp henne och vi gick och satte oss i vardagsrummet. Hon var pigg om man säger så. Efter ett tag kom henrik upp och sa att han inte kunde sova när hon babblade och lät så han kunde ta över. Han lyckades få henne att somna om halv sex.

Men kl kvart i sju vaknade hon igen och då var det min tur att vara vaken med henne. Vi låg och myste i soffan men hon var vaken så det var inte så mycket sömn man fick.


Nu har hon somnat, men jag e väldigt hungrig och tänker nog äta lite frukost nu.


Idag lunch med Therese och sen ska jag och Matilda träffa mormor hemma hos min mormor.



Av Matilda och Linnea - 17 februari 2009 19:43

Idag har jag varit på jobbet och hälsat på. Även ätit lunch med några kollegor.

Det var trevligt att vara där, man hälsade på; blev uppdaterad med lite skvaller vad som händer. I bland saknar jag jobbet men jag tycker nog att det är mer mysigt att vara hemma med Matilda.

Hon e ju väldigt söt och mysig.


Efter lunch åkte vi hem och på vägen hem passade jag på att gå förbi två barnaffärer jag sett i Solna. Köpte ett jättesöt ljusblått linne till filip där det var broderat Filip. Så söt, var bara tvungen att köpa det till Filip.


Och på eftermiddag var det dags för kusinträff. Anna och Filip kom hit. Vi fikade och hade det mysigt. Kusinerna testade babygymmet tillsammans och det tyckte om det till en viss grad för efter ett tag blev de ganska trötta.


Fikat blev till middag och vi åt en trevlig middag, Joel kom hit efter jobbet och där satt vi vid middagsbordet och åt en trevlig middag med våra små älsklingar. Matilda hjälpte till och med till och laga mat :)


Nu har våran älskling somnat och vi sitter framför tv:n njuter.



Av Matilda och Linnea - 16 februari 2009 17:22

Igår blev det att vi gjorde lite olika ärenden, var bland ute på landet och kollade var man kan sätta upp ett partytält och hur stort det kan vara.

Vi titttade äen in hos Viktors föräldrar Robban och Ankan och sa hej.

De ska till NY nästa vecka, lyllosorna. NY är verkligen en stad jag vill åka tillbaka till.


Sen blev det storhandling  som jag skötte  medans Henrik tränade. Matilda tyckte inte det var så skoj att handla; hon somnade skönt i shoppingvagnen. 


Idag har vi varit inne i stan och träffat paulina och amanda. Matilda var inte på sitt bästa humör. Det var mycket skrik och gråt idag. Ingenting verkade hjälpa. Men nu har hon sovit en kort stund och ligger nu i babygymmet och har det bra för stunden. Vi får hoppas att det håller i sig, för mamma orkar inte en jobbig kväll Matilda!



Av Matilda och Linnea - 15 februari 2009 10:36

Söndag morgon, och vi sitter fortfarande i pyjamas. Skönt.

Matilda har vaknat 3 ggr i natt, så man e lite trött. Så det har varit att sova i skift nu på morgonen.


Men nu har man ätiti lite och börjar känna sig vid liv. Matilda hon ligger och blåser bubblor i babygymmet och dra och i saker där. Hon uppskattar verkligen att ligga där tror jag. Hon skriker i alla fall inte och är nöjd om vi förstår henne rätt.


Igår var det familjemiddag i Täby, Olle fyller år på tisdag så vi firade honom igår. Det var fullt hus som vanligt med massa med folk, Matilda var snäll och somnade i gästrummet vid halv åtta. Där sov hon tills vi väckte henne och åkte hem vid nio tiden. Sen somnade hon om i bilen och fortsatte så även när vi kom hem. Vi bytte blöja och la henne i sängen där hon somnade om. En riktig liten tröttis var hon.


 I morse monterade Henrik ihop Matildas stol som hon fick i julklapp av mormor  och Jens. Hon kan nästan sitta i den, om en måand passar den nog perfekt. Nu får man ha en filt runt henne när hon sitter i den. Men tänk om en månad kan man börja med smakportioner till henne. Tiden bara flyger fram.


  Idag vet jag inte riktigt vad vi ska göra, men nånting hittar vi nog på.



Av Matilda och Linnea - 14 februari 2009 10:15

Idag ska matildas mamma få massage, ska bli så skönt. Min nacke och axlar behöver detta.


Matildas pappa ska iväg och träna lite nu. Matilda hon har gymmet hemma hon, hon tränar i babygymmet och det gillar hon. Hon börjar verkligen bli stor. Hon kan greppa tag i saker och hålla kvar saker i sin hand. Och hon blir bara stadigare och stadigare. Hon kan stå bättre och bättre.


Efter massage ska vi fixa lite saker som ska handlas, stol till matilda. Hon fick det av mormor i julklapp. Nu ska den inhandlas.


Sen ska vi fixa en present till farfar för vi ska till täby och fira att farfar fyller år nästa vecka.

Av Matilda och Linnea - 13 februari 2009 17:42

Det blev en lunch med Andrea inne i stan i dag.

Man blir väldigt social när man e mammaledig. man har lätt att hitta på saker, så länge det e på dagen. Matilda e så van att få följa med överallt och vi tar oss överallt med buss och mina ben och självklart även hjulen på barnvagnen som rullar fram. Matilda är även van att blöja kan man byta lite överallt även mat kan man få där det finns en sittplats :) På bussen, utanför omklädningsrum, väntrum etc.


Innan lunchen provade Matilda en söt gubbkeps  som fanns på Åhlens.

passar hon inte i den ?


Efter en mycket trevlig lunch så fortsatter jag och matilda in mot hötorget och hälsade på en kompis företag som ligger vid hötorget. De hade världens sötaste hundvalp på kontoret. Så söt; Happy var den lilla sötnosens namn.


Efter detta besök promenerade vi mot Norrtull där vi tog bussen till Haga Norra och gick hem därifrån. Det var lite isigt kan jag säga, men vi klarade oss :) och nu sitter vi hemma och har det gott.


Ikväll, Lets dance. Heja Morgan Alling som e min och Matildas favorit. Dock är det På spåret där Filip och Fredrik tävlar och det vill man ju också se.



Presentation


MATILDA OCH LINNEA JÖNSSON

Fråga mig

21 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4 5 6 7
8
9 10
11
12 13 14 15
16 17 18 19
20
21 22
23 24 25
26
27
28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards