Systrarna Jönsson

Alla inlägg under juni 2009

Av Matilda och Linnea - 22 juni 2009 10:29

Nu e vi hemma en snabbis från landet.


Vi har bestämt att stanna kvar lite extra på landet, det e så fint väder och Henrik e ledig. Johan o Karro e ju där och de åker tyvärr tillbaka nästa vecka för att inte komma upp nå mer. Så det gäller att passa på att umgås.


Matilda mår bra, hon har dock varit extremt svår att lägga på kvällen. Vi håller på att vänja av henne att inte somna med flaska. Och plus då att hon håller på att få tänder och har nog lite ont av det. Så efter 75 min försök att få henne att sova igår, fick hon en alvedon och somnade på två röda. 


Midsommar, var toppen.

Jag skriver mer när vi e tillbaka i stan och lovar att då kommer fin fina bilder. Till dess njut av det fina vädret.



Av Matilda och Linnea - 21 juni 2009 14:46

 

På söndagen tog vi en tur med båten , vi åkte tillsammans med några andra båtar från landet för att se lite av Volvo Ocean race ute på Kananfjärden. Det var fullt med båtar men man fick en lite skymt av båtarna i alla fall.

 Vi hade Matilda med oss och hon tyckte det var skönt att åka båt. Hon somnade i min famn och det är inte ofta hon gör det. Båtens guppande tyckte hon det var skönt att sova till.

Av Matilda och Linnea - 20 juni 2009 14:38

Det  var klassisk midsommar väder, sol och regn.

Det var silllunch med efterföljande dans runt stången. Matilda dansade hon med, hon fick låna Filip babybjörn.  Hennes mamma hade glömt hennes hemma.

Matildas farfar har köpt en kanon i Karlskrona som skötts av på midsommar. Den var riktigt cool måste jag säga.

På eftermiddagen vilade man sig lite, sen blev det grillning och bara äta gott och umgås.

På kvällen vräkte dock skurarna ner men vi satt under tak på verandan så vi klarade oss.

Självklart har Matilda gjort köttbullen (det är matildas favoritpose, vi har döpt den till köttbullen) hela midsommar.

Av Matilda och Linnea - 18 juni 2009 07:32

Igår kom Henrik hem. Han hade haft det bra på sin resa.

Exakt samma som tidigare år. Sett exakt samma saker och ätit likadan mat.


Han hade varit lite förvirrad för han hade åkt hemifrån utan nycklar så han fick möta upp mig inne i stan. Men det var nog inte så illa tror jag. Han fick då pröva på mammaledighet med mig och Paulina. Vi skulle precis äta lunch i Thessin parken vid karlaplan. Jag hade varit en snäll fru och köpt mat till honom också :)


Resten av dagen så fortsatte jag och paulina hem till hennes farmor, efter en snabbfika  där åkte vi till Fridhemsplan och där sa vi hejdå. Jag gick ner till jobbet och var med på min chefs avtackningsfika.


Till middag blev det sushi och bilproblem. Forden har lite problem med batteriet tror vi. Så Henrik ska iväg och köpa ett nytt batteri nu på morgonen.


Idag bär det ut till landet för att fira midsommar. Så vi säger Glad midsommar till er alla.

Av Matilda och Linnea - 16 juni 2009 19:06

Idag blev det ingen date med Johanna, hon hade ont i halsen och trodde hon hade feber.


Så vi tog lugnt på förmiddagen sen gick vi en promenad till Babysimmet.

Det gick strålande. Matilda var glad och flörtade med allt och alla i bassängen. Hon klarade alla dyk galant.


Dock har hon inte ätit så bra i två dagar och sovit lite dåligt. Tror det e tanden som spökar. hon blev väldigt grining på eftermiddagen så hon fick en alvedon och jag tror det hjälpte henne. För hon  åt som bara den efter den. Hon åt lunchen som hon inte åt tidigare idag, hon åt en portion gröt på det och en portion efterrätt.

Nu ligger hon och sover och jag hoppas att det inte blir att gå upp tre ggr i natt, vill nämligen sova. Men i morgon kommer Henrik hem och då blir det hans tur.



Av Matilda och Linnea - 15 juni 2009 23:05

Dagen började lugnt, jag och Henrik degade hela förmiddagen. Matilda vakande fyra ggr på natten så vi var lite sega.


Anna ringde vid elva och undrade vad vi gjorde, så hon kom över och åt lunch. Efter lunch så tog jag och Anna barnen till en outlet vid gärdet. Vi fyndade lite St tropez kläder. Henrik satte sig på tåget till Göteborg, han och en av killarna på boendet ska göra sin årliga resa till Götet. Han e tillbaka på onsdag.


Efter outlet så sa jag och Anna hejdå, jag stack då till Solna C för att handla lite mat till mig och Johanna som skulle komma över och vara barnvakt.


Jag gick nämligen över gatan till en mamma i min mammagrupp som hade anordnat en kväll för bara oss mammor utan barn. Då vi kunde dricka vin och babbla lite. Det var mycket trevligt ska jag säga. Skönt att bara koppla av och inet behöva passa några barn som man e van vid när man umgås med dessa tjejer.


Det hade gått jättebra för Johanna med Matilda, hon hade somnat strax efter sju, och sovit sen dess. Jag kom hem nu stax före elva. Och jag e nu redo för sängen.


I morgon blir det en liten snabbdate med Johanna igen och sen ska vi på babysim. Sista gången är det nu. Sen blir det steg 3 i höst.


Sov gott!

Av Matilda och Linnea - 14 juni 2009 18:46

Matilda har ett favoritpose numera. Hon drar upp axlarna till öronen och flörtar sådär lite sött mot en. Hon passar då på att göra sig lite en ännu rundare köttbulle.

Har fått en bild på hur det ungefär ser ut.



Av Matilda och Linnea - 14 juni 2009 17:53

Idag upptäckte vi att en tand e på väg på Matilda. Man kan se om man tittar nog att det har spruckit lite i tandköttet.

Så det e nog inte långt kvar innan man ser den ordentligt.



Idag har vi varit hos Therese som fyllde 30 igår, hon hade lite lunch och fika för familj och vänner. Matilda trivdes som smör solsken, hon babblade och fick så mycket uppmärksamhet.


Hon har på senare tid också börjat babbla järnet. Tycker hon har varit tyst ett tag, men nu hon igång igen.

Presentation


MATILDA OCH LINNEA JÖNSSON

Fråga mig

21 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5
6
7
8 9
10
11
12
13 14
15 16
17
18
19
20 21
22
23
24 25
26
27
28
29 30
<<< Juni 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards