Systrarna Jönsson

Alla inlägg under april 2009

Av Matilda och Linnea - 23 april 2009 07:42

Gårdagens bild var lite trickfotad. Vi ställde henne mot stolen och hon kunde hålla i sig själv i några sekunder själv. 

Så han kan inte riktigt stå upp själv, men visst ser det ut som det ? :)


Matilda har fått lite nya morgonvanor, hon vaknar kl 05.55 eller nåt sånt och e pigg och leksugen då. Då e hon vaken två timmar och sen går hon och lägger sig för att sova lite igen.


Matilda din mamma tycker att du åtminstone kan sova till 07.00



Av Matilda och Linnea - 21 april 2009 18:53

Idag har jag och matilda hängt med Paulina och Amanda. Vi träffades i Solna c och gick omkring där ett tag.  Jag kan säga att jag börjar verkligen känna Solna c nu. När denna mammaledighet e slut kommer jag nog ha testat vartenda cafe och vart inne i varendra butik.

Efter ett tag där så åkte vi hem till oss och lagade lunch.

Barnen lekte och hade sig. Amanda e snart ett år, bara en månad kvar till den stora dagen.


Henrik kom hem vid fyra, då drog jag till gymmet och tränade. Det var verkligen skönt ska jag säga. detta måste bli en vana. Det behöver mina mammakilon också.


Matilda har idag varit expert på att göra sitt pruttljud. Hon gör det hela tiden så det går knappt att få i henne nån mat.

Nu ligger hon i sing säng och ska sova men nej det vill hon inte, utan hon gör pruttljud istället.


http://www.youtube.com/watch?v=6zf1dolIQHE




I morgon blir det barkaby outlet.




Av Matilda och Linnea - 20 april 2009 18:09

Idag kom matildas mormor.


Vi tog genast tag i dagen och åkte in till stan, letade efter garnbutik som  hade stängt ner. Åkte till söder och hämtade min klänning och försökte framkalla kort på fotobutik där.

Men deras dumma aparat var nog trasig. 

Men vi lyckades framkalla bilderna i Solna C.


Där lämnades även min klänning in till skräddaren för lite små ändringar.


Matilda  leker av sig i babygymmet nu, för snart e det sängen för henne. Och jag ska leka frisör. Ska göra slingor på min mamma.



Av Matilda och Linnea - 19 april 2009 14:05

I går åt vi grillat för första gången detta år. Mums vad gott det var.

Vi var hemma hos Dennis och Nettan och åt. Henrik hann precis till middagen, nästan.  Om han hade kört rätt hade han hunnit och ätit med oss andra. Han körde av nån anledning E4 mot södertälje istället för Nynäsvägen mot Skogås där Nettan och Dennis bor. Han kom inte på att han kört fel förrän han var i Salem. Och då var närmaste ställe att vända i södertälje.


Han kom äntligen fram och fick mat i alla fall. Grillad fläskfile och grönsaksspett, till det fick vi klyftpotatis. Mums!


Matilda fick aprikos ochh päron pure som Nettan hade köpt till henne. Väldigt gulligt. Hon åt och tyckte det var gott.

Sen somnade hon i vagnen och sov gott där tills vi åkte hem vid halv nio.


Vet inte om det berodde på att hon blev lite störd i sitt sovande i går ( vi väckte ju henne när vi skulle åka hem och sen när vi kom hem och hon skulle läggas i sängen) som gjorde att hon vaknade kl 05.21 i morse. Hon låg och pratade och sjöng och hade sig, hon fick lite mat men hon somnade inte om. Så vid halv sju putade jag på Henrik som gick upp med henne så jag fick sova till åtta. Sen gick Henrik och la sig vid halv nio och sov till tio.


Nu sitter jag i soffan efter en två timmars promenad, Matilda ligger i vagnen och sover.


I morgon kommer matildas mormor på besök.

Av Matilda och Linnea - 17 april 2009 16:12

Idag tog jag och Anna våra barnvagnar och promenerade i Hagaparken, tog en fika ute i solen vid fjärilshuset. Var så skönt att bara sitta ute och fika.

Barnen skötte sig. Filip låg och sov hela tiden, Matilda var vaken och fick sitt i en barnstol och ha det bra.


Sen blev en kort lite lekdejt på mattan här hemma hos oss för kusinerna.

Matilda var verkligen på Filip, hon rullade runt och ville hela tiden ta och känna på Filip. Det var väldigt roligt att se.


Ikväll blir det lugnt, Henrik jobbar natt och hela dagen i morgon också, blir verkligen en jobb helg för honom och sen jobbar han söndag natt också.


I morgon ska vi till Nettan och Dennis för att grilla. Mums.



Av Matilda och Linnea - 16 april 2009 18:35

Idag var det babysim och matilda fick dyka för första ggn. Det gick väldigt bra för henne. Hon gjorde två dyk och klarade båda med bravur.

Stora tjejen som dyker.


Efter babysimmet så var det föräldrargrupp träff där vi pratade om säkerhet. Vi fick se två filmer från typ 87. Även fast de var gamla så var de bra. Matilda lekte med sina kompisar på mattan och hade de gott.


Efter filmvisning och lite mammasnack gick jag och Matilda och handlade till middagen. Morbror Richard skulle komma och äta.

Det blev hemlagad pizza, mums. För Matilda blev det morotspure med lite pasta och kyckling. Allt i en fin pure konsistens, mums sa Matilda om sin mat. För hon åt upp allt och även lite mangopure till efterrätt fick hon.

 Efter det lekte hon och satt med oss vid middagen och sen var det dags för kvällsgröten. Det åt hon upp också med glad aptit.


Nu e det sängen för Matilda och jag och Henrik ska se på lite tv. Richard gick precis.


http://www.youtube.com/watch?v=KrtlSpmrsc4



Av Matilda och Linnea - 15 april 2009 20:14

Idag tog jag mig till Solna Stand med matilda, det var lunch med en fd 3:a som jag åt lunch med. Vi åt lunch på ett mycket trevligt ställe och det var mycket gott. Spanska korv och vitlökspotatis.

matilda satt i en barnstol och uppförde sig exemplariskt. Och lägligt nog somnade hon när vi klara och hon satt i sin vagn.


Då blev det en promenad för oss till Solna C där vi gjorde lite ärenden och efter det tog vi bussen hem.


På eftermiddagen tog jag en premiär tur på min cykel, jag cyklade till Sumpan för att äta middag med Therese och Johanna.

Matilda fick stanna hemma med sin pappa. Jag måste säga att det var mycket trevligt att cykla igen. Måste skaffa sån där cykelstol så Matilda kan sitta där bak. Det tror jag hon skulle tycka vore skoj.


Det blev faktiskt en inköp på en second hand butik idag; Matilda fick en jättesöt gul klänning som hon ska ha på sig när Filip döps nästa vecka.


I morgon e det babysim som vanligt och även föräldrargruppträff.



Presentation


MATILDA OCH LINNEA JÖNSSON

Fråga mig

21 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6
7 8
9
10
11
12
13 14 15 16 17
18
19
20 21 22 23 24 25 26
27
28
29 30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards