Systrarna Jönsson

Alla inlägg under oktober 2009

Av Matilda och Linnea - 5 oktober 2009 19:54

Idag är Matilda 11 månader.

Det är alltså bara 1 månad kvar tills vår lilla tjej blir 1 år.

Vad tiden går fort.


Kalas blir det i alla fall den 7 november. Alla välkomma.

Mer info kommer.


  

Av Matilda och Linnea - 4 oktober 2009 19:56

Matilda vaknade vid halv tio idag, med den natten så förstår jag att man vill sova ut :)


Till lunch blev det kúsinträff, jag och Matilda åkte över till Filip och hans föräldrar. Vi fick lunch och barnen lekte och hade det skoj. Efter lunch, fika och massa med kusinlek så fick jag och Matilda skjuts hem till Solna av Anna.


En trevlig eftermiddag som följde av en lugn kväll här hemma.

Matilda sover nu, så nu håller jag tummarna för att hon sover hela natten. För jag orkar inte med en likadan natt en gång till.




  

Av Matilda och Linnea - 4 oktober 2009 19:51

Jonnie, Matilda har nu börjat sin träning inför kusin racet. Hon ligger i hårdträning och hon och nyckelpiggan håller på att lära känna varandra. Hon har ännu inte råkat ut för några allvarliga skador.


Hon har ännu inte fått in tekniken att man ska sitta på nyckelpiggan och skjuta på med fötterna för att ge fart, men det kommer.


Så vad säger du, är Matilda en häst att satsa på ?


  

Av Matilda och Linnea - 4 oktober 2009 08:21

Vilken natt! Jag tror aldrig Matida har varit sä här. Hon har nu sovit hela nätterna igenom i nästan två månader. Då kör hon sin helvetes natt när jag e helt själv med henne. Henrik jobbar natt och jobbar till 20.00 i dag. Så nån avlösningen idag får man inte heller. Jag känner mig som vandrande död pinne.

Precis när jag skulle somna vid tolv tiden igår, då vaknar Matilda och skriker. Lugnar ner henner och hon får vara i min säng ett tag, hon blir lugn. Lägger ner henne i sin säng och det funkar bra. Jag sitter där inne med henne i 10 min sen går jag in för att lägga mig, efter tio minuter börjar hon om från bröjan, skriker och har sig. Tar upp henne, lugnar ner henne och lägger tillbaka henne.


När det gått en timme ger jag upp hon får en flaska ersättning. Hon äter upp den och somnar till i ca 2 min sen börjar skrikfesten igen. Jippi! Hon får komma upp, lugna ner sig. Så här håller vi på till kvart i tre då somnar hon i min säng, där får hon sova i en kvart sen bär jag in henne till sig. Och kvart över tre somnade väl jag. Klockan sju vaknade tjejen igen, men då fick hon underhålla sig själv i sängen. Nu har hon somnat om igen och jag försöker göra desamma men är för trött.



Av Matilda och Linnea - 3 oktober 2009 19:03

Idag ställde vi in babysimmet, matilda e lite snuvig. Ingen feber, men  snor rinner från näsan konstant.

Så det blev inga dyk idag.


Istället blev det städa lite, laga mera barnmat till Matida. Nu är frysen full igen med massa med god mat.


Vi försökte oss på en lite promenad, men det började regna och blåsa så vi gick hem igen.

Så vi har varit inne hela dagen.


Matilda har två favorit ställen hon alltid kryper till om hon får chansen, det ena är toaletten. Har man glömt att stänga dörren så vet man att där hittar man Matilda. Det andra stället är mitt nattduksbord, inte Pappas utan det måste vara mammas. Därav är dörren till vårt sovrum för det mesta numera även stängd när Matilda är vaken.


Nu sover älsklingen och jag ska försöka skriva lite tackkort.



Av Matilda och Linnea - 3 oktober 2009 13:04

                          x       uuj          <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<>W2DNRFFRfsw w2        2 w 23<3aa

Av Matilda och Linnea - 2 oktober 2009 06:34

Min övertid resulterade i en tårta. En kollega vars Återförsäjare det var jag hade hjälpt och suttit över för kom och gav mig en tårta på jobbet igår. Det var väldigt snällt.

Jag tog med mig tårta i går kväll och så fikade vi med Farfar, Fam. Rinneby i Täby.

 Ja, MatildA och Henrik var med också.


När jag kom hem hade jag även fått blommor hemlevererade, vad är nu detta? Det verkar verkligen vara min dag! Det var från Fanny och Christian för att jag att tagit bilder på deras bröllop. Så snällt. Jag som bara tycker det e skoj att foto lite.


Matilda hade även igår hållt låda på öppna förskolan, ni vet när man slår handen mot munnen för att göra lite indian ljud. Detta tycker Matilda om att göra, och gjorde så fint och högt på sångstunden igår så alla tystnade och skrattade och tittade på henne.


Jag måste säga att varje dag är det något nytt Matilda lär sig. Det är så skoj och man kan få henne att härma saker man gör också. Så man ska passa sig, för titta på dessa bilder:


  



Av Matilda och Linnea - 1 oktober 2009 08:35

Matilda var lite trött igår, hon sov till kvart i åtta på morgonen. Var uppe en timme och åt frukost sen sa hon till sin pappa: Jag vill sova mera!

Så hon gick och la sig kvart i nio igen och sov ca 2 timmar till. Efter detta blev det lunch och Mulle Meck parken. Sen var det dags att sova igen Glad



Gårdagen var även Morbror Richard på besök.

Matildas mamma var tvungen att jobba sent, så jag hann säga hej och hejdå till min bror.

Men han hade umgåtts med Henrik och Matilda.


Jag fick en vaken kvart med Matilda sen var det dags för sängen för henne. Inte roligt att jobba över när man har en liten Matilda hemma.

Men i morse så vaknade hon kvart i sju och jag fick kram på henne i en halvtimme innan jag gick till jobbet.

Presentation


MATILDA OCH LINNEA JÖNSSON

Fråga mig

21 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30 31
<<< Oktober 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards