Systrarna Jönsson

Alla inlägg under september 2009

Av Matilda och Linnea - 9 september 2009 18:33

Idag har Matilda varit på babysim med sin Pappa.

Det gick bra, hon badade och dök. Matilda har en van att slänga sig bakåt, har hon altid gjort. Hon kan sitta i ens knä och helt pötsligt så slänger hon sig bakåt utan att tänka på konsekvenserna. Men detta gör då Matilda när hon badar också. Inte alls rädd för vattnet eller nåt .

Simläraren säger att detta är ovanligt, vad det är bra för det vet jag inte...


Matildas Pappa är och köper en båtvagga till Våga.

Matilda hon går runt bordet som vanligt.


Och på tv:n visas Malta- Sverige.


Jag har idag gympat på friskis och svettis för första gången. Jag skaffade kort där förra veckan.

igger precis bredvid jobbet så då kan man träna på lunchen. Spinnade förra veckan, första ggn på länge. Det var riktigt skönt. Nu ska man komma igång och träna igen målet är tre ggr i veckan.

Och denna vecka fattas det bara ett pass, så i morgon blir det spinning efter jobbet.


Nej nu ska Matilda få lite uppmärksamhet.



Av Matilda och Linnea - 8 september 2009 20:33

Matilda har idag varit på öppna förskolan med sin Pappa och härjat.

Hon tycker verkligen det är super skoj där uppe.  Hon ågr runt med gåvagn, leker med dem andra barnen.

Kan rapportera att de även på öppna förskolan har börjat med att förebygga svinis (svininfluesan). Det har tagit bort en del av leksakerna och lappar sitter uppe.


Idag har vi startat vår nya tradition med Anna och Viktor. Vi ska äta middagar hos varandra på vardagarna.

Vi var första ut att bjuda. Nästa gång blir det hos Viktor i slutet av September. Och traditionen är döpt till mums mums!


Matilda lärde sig för några veckor sen hur man satte sig upp, så nu gör hon detta hela tiden och specielt i sängen. Det var så mycket lättare när hon inte kunde detta. Då låg hon ner när man la henne ner.

Ja ja, och värre kommer det att bli.





BVC

Av Matilda och Linnea - 7 september 2009 18:54

Idag var det BVC och Matilda skulle på 10 månaders kontroll.

Hon vägdes in på 11550 g och längden slutade på 74.5 cm.


Efter vägning och mätning var det dags att träffa Doktor Anna, och Matilda visade upp sitt sociala jag. Hon fick godkänt utan anmärkningar i denna besiktning med.


Nästa besök är i November och då ska det tas sprutor.



Av Matilda och Linnea - 6 september 2009 20:27

Idag har vi varit hemma hos Familjen Bäckman på Middag.

Vi fick en supergod köttfärs. Jon hade lagat. Han gjorde med grädde och cream fr i. Mums!


Barnen de lekte, kanske inte tillsammans men var och en för sig. Men jag tror de uppskattade varandras sällskap. Och vi vuxna tyckte det var trevligt att träffas.


Sofia har tagit en jättefin bild av Maloua när hon står vid dörröppningen till deras balkongdörr. Hon har förstorat den och har den i svartvitt hemma. Jag hade inte fin kameran med mig, men försökte mig på och ta en sån bild på Matilda med Sony kameran, fick aldrig riktigt till det och Matilda var inte på humör heller. Hon ville inte det Mamma ville.


Ja se bilden själv, vad tycks?



Av Matilda och Linnea - 6 september 2009 08:48

Vilka bra sömnrutiner matida har fått. På en veckas tid nu har vi inte gett Matilda någon flaska på natten. Hon har vaknat men då har Henrik gått in och sagt åt henne att det är natt och att man ska somna om. Och hon somnar om på två minuter efter det.


I natt har matilda inte ens skrikit, hon har bara sovit. Så skönt.

Hon somnade vid åtta igår och vi sov till kvart i åtta i morse. Så skönt.


Matilda somnar alltid i de knäppaste ställningar i sängen, på tvären, i krypställning, huvudet på fotändan. Ja det finns många variationer. Men vi brukar lägga en i den normala sovställningen efter ett tag. Huvudet på kudden och fötterna neråt.


Matilda har fått många nallebjörnar, men den som är populärast är en liten mjukisråtta jag köpte på IKEA till henne innan hon var född för 30 kr. Hon har inte förstått det här med kvalite ännu, eller så kanske hon har det?




Av Matilda och Linnea - 5 september 2009 18:21

Idag var det Babysim och Matilda var på ett strålande humör. Hon skrattade och flörtade vilt med simläraren. Hon var super duktig på sin dyk och i simringen. Till och med simläraren sa att hon är verkligen glad och på humör för att simma idag.


Eftersom vi kommer att missa två lördagar så bir det Henrik som får gå på omsim,  första gången är redan nu på Onsdag kl 14.30 Så om nån är ledig och vill hjäpa Henrik så anmäl er gärna.


Efter Babysimmet blev det hem och här blev det fullt hus. Paulina och Johanna kom över och även då tre vilda barn. Jag måste säga hur orkar man med 4 barn... Madde hur gjorde du? Här bir det fortfarande bara 2 barn. I alla fall som jag känner nu.  Jag var en duktig lekmamma, jag sjöng sånger, läste sagor, gjorde papperloppar till Simone och Gabriel. Gabriel knögglade sönder sin efter 3 minuter, men Simone hon ritade på sin och jag fick skriva i den.


Matilda somnade en stund efter dem hade gått, hon var helt slut. Men nu gör hon det gör varje dag, går runt bordet i vardagsrummet. Kanske upptäcker hon något nytt just idag? :)


Ikväll blir det lugnt, Henrik jobbar natt.

 I morgon ska vi hem till Familjen Bäckman.



Av Matilda och Linnea - 4 september 2009 19:50

Igår hängde Matilda på söder hela dan med Pappas kusiner, Henry och Kajsa. De hade de skönt, tog det lugnt. Låg i soffan och bara degade.


På kvällen hade vi middagsbesök av Fanny och Dennis, det blev Tacos. Gott!


Idag har jag även upptäckt att Matidas tredje tand är på väg. Det är en tand i övrekäken. Man kan se att den precis börjat spricka fram.


Just nu försöker jag få gumman att sova, går så där just nu.

Men tror hon börjar ge med sig.


I morgon blir det Babysim och troligtvis en träff med Johanna och Paulina också.



Presentation


MATILDA OCH LINNEA JÖNSSON

Fråga mig

21 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4 5 6
7 8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards