Systrarna Jönsson

Alla inlägg den 4 april 2011

Av Matilda och Linnea - 4 april 2011 20:45

Linnea kan nu vända sig från mage till rygg. Hon lyckades förra veckan med denna stora bedrift för första ggn. Men idag har hon verkligen kommit på hur man gör. När man har lagt henne på mage idag så snurrar hon runt till rygg hela tiden.


 Vi har även haft 3 bra nätter med Linnea. Hon har bara vaknat  en gång per natt. Ganska skönt, om man bara kunde få beställa sovmorgon nån morgon av henne. Hon vaknar mellan 05.30 till 06.15 Men ska inte klaga för det finns småbarnsföräldrar som har det så betydligt jobbigare. Det skulle nog gärna byta med oss.



Matildas sovrutiner är nu äntligen tillbaka till det normala efter månader av lite strul. Hon har ju alltid varit väldigt lätt att lägga. Man lägger henne i sin säng och säger god natt. Men i slutet av förra året så ville hon att vi skulle sova med henne. Lite jobbigt var det för mig när jag har hand om båda tjejerna och får sova på dagbäddet i Matildas rum med Linnea.

Men sen förra veckan så funkar det nu som vanligt; lägger henne i sängen och säger god natt och stänger dörren. Det som har ändrats är väl att hon vill ha en napp när hon ska gå och lägga sig.
Detta började när hon upptäckte att Linnea använder napp. Dock vet inte Matilda riktigt hur man använder en napp. Nappen är väl mer som en snuttefilt.


Matilda är även inne i en fas där det ställs frågor hela tiden.

Vad gör du mamma?
Vad lagar du mamma?

Vad heter han?

Vad gör hon?

Etc…

Ja det kommer frågor om allt och hon ställer dem om och om igen. Du får oftast svara flera ggr på samma fråga.


Hon härmar även mycket av det vi säger. Idag när vi tjejer satt i badet och jag ropade på Henrik för att han skulle ta upp Linnea så att  jag kunde duscha med Matilda. Efter det så ropade Matilda på:

Henrijk!

Hon ropade ett antal ggr : Henrijk, Henrijk!

Ja som hennes pappa säger. Hon kan vara lite bossig ibland!


Nu sover båda flickorna och snart dags för En unge i minuten!

Presentation


MATILDA OCH LINNEA JÖNSSON

Fråga mig

21 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5 6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards